Τα καλύτερα έξυπνα οικιακά συστήματα - Amazon Alexa

  

https://smart-home-gr.blogspot.com/2018/12/smart-home-hub-amazon-alexa.html



 H εγκατάσταση του έξυπνου σπιτιού σας είναι ευκολότερη από ποτέ, αλλά η επιλογή του σωστού έξυπνου οικιακού συστήματος για να ενοποιήσετε τις συσκευές σας και να επικοινωνήσετε  μαζί τους είναι ένας τεράστιος παράγοντας.

Η Apple, η Google και το Amazon είναι οι κύριοι παίκτες στην έξυπνη σπιτική αρένα τώρα, με τα έξυπνα ηχεία, τα οικοσυστήματα και τους βοηθούς φωνής στη διάθεσή σας, όχι μόνο για να διευκολύνουν τον έλεγχο της συνδεδεμένης τεχνολογίας σας, αλλά και για να κάνουν το αυτοματισμό του σπιτιού ασταμάτητο.

Πώς να επιλέξετε ένα έξυπνο οικιστικό οικοσύστημα???



Και ενώ αυτά τα συστήματα είναι συνώνυμα με τους βοηθούς φωνής που χρησιμοποιούνται για τον έλεγχο τους, υπάρχουν πολλά περισσότερα που συμβαίνουν κάτω από την επιφάνεια. Αυτά τα οικοσυστήματα ενοποιούν τις συσκευές σας μαζί, οπότε πρέπει να υπολογίσετε τη συμβατότητα (πόσες συσκευές υποστηρίζονται από κάθε πρόγραμμα και το εύρος των προσφερόμενων λειτουργιών).


Τα καλά νέα είναι ότι δεν χρειάζεται πραγματικά να επιλέξετε ένα έξυπνο σύστημα στο σπίτι και να κολλήσετε με αυτό. Αυτό δεν είναι το iOS έναντι του Android, ή το PC σε σχέση με το Mac, μπορείτε να βρείτε ένα έξυπνο οικιακό κιτ που λειτουργεί με πολλά οικοσυστήματα και θα βρείτε ακόμη και μητρικές συσκευές από μια μεγάλη πλατφόρμα που συγχρονίζεται και παίζει όμορφα με τα αντίπαλα συστήματα .


Ταραγμένος? Δεν χρειάζεται να είστε. Όταν αγοράζετε έξυπνα εργαλεία, κοιτάξτε έξω το αυτοκόλλητο "Works with ..." στο κουτί της έξυπνης τεχνολογίας για να δείτε εάν θα λειτουργεί στην υπάρχουσα εγκατάσταση στο σπίτι σας.


Και εάν αρχίζετε από το μηδέν - ή σκέφτεστε να αλλάξετε πλατφόρμες - διαβάστε τον οδηγό μας για τα μεγαλύτερα και καλύτερα έξυπνα οικιακά οικοσυστήματα. Επιπλέον, ανατρέξτε στον οδηγό μας για τους καλύτερους έξυπνους οικιακούς κόμβους για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για την προσέγγιση των οικοσυστημάτων σας.



Amazon Alexa


Η Alexa έφτασε στο αρχικό έξυπνο ομιλητή Echo και έχει απλώσει "τα φτερά" της σε πολλά ηχεία και συσκευές από τότε, και όχι μόνο τα επώνυμα Amazon. Σίγουρα, θα έχετε την καλύτερη εμπειρία της Alexa εάν χρησιμοποιείτε ένα εγγενές ηχείο Echo, αλλά η Alexa υποστηρίζεται σε πολλές μάρκες τώρα - συμπεριλαμβανομένων και σε σημαντικούς παίκτες όπως η Sonos.


Υπάρχουν δύο τύποι συσκευών Alexa. Έξυπνα ηχεία και συσκευές με ενσωματωμένο το Alexa και συσκευές που απλά λειτουργούν με την Alexa, που συνήθως σημαίνει ότι μπορούν να ελεγχθούν χρησιμοποιώντας τη φωνή σας. Είναι μια σημαντική διάκριση. Για τους τελευταίους, αναζητήστε προϊόντα που σημειώνονται με την ετικέτα "Works with Amazon Alexa".


Μια σημαντική διάκριση είναι η επικράτηση της Alexa. Ο έξυπνος βοηθός του Amazon δεν είναι μόνο ενσωματωμένος σε έξυπνα ηχεία, είναι ενσωματωμένος σε θερμοστάτες όπως το Ecobee4, διακόπτες φωτός όπως ο διακόπτης Ecobee + και ακόμη και τηλεοράσεις χάρη στις εκδόσεις Fire TV Cube και Fire TV. Περισσότερο από κάθε άλλο βοηθό, είναι εύκολο να απολαύσετε το σπίτι σας στην Alexa. Αυτό σημαίνει ότι ποτέ δεν θα είστε μακριά από την εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες ή τον έλεγχο στο σπίτι.


Ο Βοηθός του Amazon χρησιμοποιεί τις Δεξιότητες - ουσιαστικά πρόκειται για εφαρμογές που έχουν κατασκευαστεί για το σύστημα. Για παράδειγμα, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή TuneIn, η Alexa μπορεί να παίξει τον αγαπημένο σας σταθμό, η εφαρμογή του BBC News μπορεί να σας διαβάσει τους τίτλους και χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Spotify μπορείτε να επιλέξετε τα αγαπημένα σας κομμάτια. Το Amazon έχει τη μεγαλύτερη συλλογή εφαρμογών σε σύγκριση με άλλους βοηθούς και σκοπός της είναι να αξιοποιήσει καλύτερα τις ικανότητες της Alexa για να βελτιώσει τη ζωή σας.


Η έξυπνη λειτουργία smart home της Alexa εντοπίζει συμβατές συσκευές που έχει βρει η Alexa στο οικιακό σας δίκτυο. Η προσθήκη νέου συνδεδεμένου κιτ είναι πολύ πιο απλή διαδικασία από ό, τι με το HomeKit της Apple - απλά αγγίξτε «Προσθήκη Συσκευής» από την εφαρμογή Alexa και, αν βρεθεί μια νέα συσκευή στο ίδιο δίκτυο Wi-Fi, θα την προσθέσει στη λίστα - μπορείτε επίσης να ζητήσετε απλώς από την Alexa να ανακαλύψει νέες συσκευές. Το φάσμα του κιτ που λειτουργεί με την πλατφόρμα του Amazon είναι συγκλονιστικό και αυξάνεται καθημερινά.


Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ομάδες συσκευών: όλα τα φωτάκια στο κάτω μέρος για παράδειγμα, καθιστώντας ευκολότερη την ενεργοποίηση και απενεργοποίηση όλων με μία μόνο εντολή. .

Σχόλια