Τα καλύτερα από τα υπόλοιπα: Κορυφαία έξυπνα eco systems

Nest samsung SmartThings IFTTT Wink Yonomi



 Τα έξυπνα συστήματα οικιακής χρήσης που αναφέρονται στα προηγούμενα άρθρα είναι αυτά που είναι πιο πιθανό να συναντήσετε καθώς αναζητάτε κιτ για διασύνδεση των συσκευών στην κατοικία σας, αλλά δεν είναι τα μοναδικά.


Πολλές εταιρείες έχουν συνειδητοποιήσει ότι οι άνθρωποι θέλουν απλότητα όταν πρόκειται για συγχρονισμό των έξυπνων σπιτιών τους και, ως εκ τούτου, υπάρχει ένα συνεχώς διευρυμένο φάσμα λογισμικού και υλικού για να λάβετε υπόψη. Όπως…



Works with Nest

Η Google έχει δύο παίκτες σε αυτό το παιχνίδι. Η Nest Labs, η οποία ήταν κάποτε μια ανεξάρτητη εταιρεία υπό την Alphabet, η μητρική εταιρεία της Google, αποτελεί πλέον μέρος της Google. Η Nest έχει το δικό της σύστημα - Works with Nest - το οποίο διευκολύνει τη σύνδεση του smart home kit με την συνεχώς αυξανόμενη γκάμα προϊόντων Nest. Οι συσκευές Nest συγχρονίζονται επίσης καλά με την Alexa και την Google Assistant.

Το σήμα "Works with Nest" είναι μια σφραγίδα εγκρίσεων που η Nest δίνει σε άλλες έξυπνες  μάρκες για να δείξουν ότι το κιτ τους είναι εύκολα συμβατά με προϊόντα Nest, χωρίς να χρειάζονται εφαρμογές τρίτων ή εφαρμογές από τους Alexa, Google, IFTTT ή το HomeKit.

Λόγω της καινούριας προσέγγισής της με το Google, μπορείτε να περιμένετε από τα προϊόντα Nest να έχουν κάποια πρόσθετα χαρακτηριστικά για το Google Assistant που δεν θα επεκταθούν στην Alexa. Για παράδειγμα, ο Βοηθός Google μπορεί να ανακοινώσει ποιος είναι στην πόρτα σας, αν έχετε μια θυρίδα βίντεο Nest Hello. Το Nest Cam IQ είναι επίσης ενσωματωμένο με το Google Assistant.

Το Nest φυσικά παίζει όμορφα όλες αυτές τις πλατφόρμες (εκτός από το HomeKit), αλλά αυτό που συμβολίζει το σήμα Works With Nest είναι ότι δεν χρειάζεστε πρόσθετο λογισμικό ή υλικό για να συνδέσετε διάφορα σύνολα συνδεδεμένων τεχνολογιών.

Για παράδειγμα, η Philips Hue θα επικοινωνήσει με όλες τις συσκευές Nest με κόκκινα φώτα όταν υπάρχει συναγερμός, θα αναβοσβήνουν τα φώτα για το κουδούνι της πόρτας, θα αναβοσβήνει τα μπλε φώτα όταν θα λάβετε ένα μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, κλπ. Άλλα κιτ εργασίας με το Nest είναι πολύ πιο περιορισμένα – το router Almond σας δίνει απλά έναν επιπλέον τρόπο για τον έλεγχο του θερμοστάτη σας, για παράδειγμα.

Samsung Smart Things



Samsung SmartThings

Το Samsung SmartThings είναι μια ενδιαφέρουσα μικρή πλατφόρμα. Το 2017 ο κορεάτικος τεχνολογικός γίγαντας κυκλοφόρησε το νέο κόμβο του Samsung Connect Home και ξεκίνησε μια ανανεωμένη εφαρμογή Connect Home για να σας βοηθήσει να διαχειριστείτε όλες τις συσκευές σας και να δημιουργήσετε εύκολα νέες. Λειτουργεί επίσης ως δίκτυο Wi-Fi και έως και πέντε κόμβοι Connect Home μπορούν να τοποθετηθούν γύρω από ένα σπίτι.

Το SmartThings Hub διαθέτει ραδιόφωνα τόσο για το Zigbee όσο και για το Z-Wave και δημιουργεί ένα ασύρματο δίκτυο για σύνδεση και επικοινωνία με όλα τα smart home gadget σας. Υπάρχουν συσκευές Samsung SmartThings προς πώληση, αλλά η πλατφόρμα είναι ανοιχτή και σε άλλες μάρκες


Wink

Το Wink Hub μπορεί να μην φαίνεται σέξι ή φουτουριστικό, αλλά έχει τη σωστή προσέγγιση όταν πρόκειται για τις αόρατες επικοινωνίες στο αυτοματοποιημένο σπίτι των ονείρων σας.

Με την επέκταση της συμβατότητας του Alexa, του Assistant και του HomeKit, θα διαπιστώσετε ότι οι περισσότερες από τις πρόσθετες συσκευές που θέλετε να αγοράσετε θα είναι ενσωματωμένες σε αυτές τις κύριες πλατφόρμες, αλλά με μια εφαρμογή σαν το Wink, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για το αν θα χρησιμοποιήσετε Apple, Google ή Amazon. Το Wink Hub υποστηρίζει περισσότερα έξυπνα πρωτόκολλα από οποιοδήποτε άλλο διανομέα στην αγορά: Bluetooth LE, Kidde, Lutron ClearConnect, Wi-Fi, Z-Wave και Zigbee.

Hive

Η  με βάση το Ηνωμένο Βασίλειο εταιρεία, Hive,  είναι τώρα διαθέσιμη και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού. Το σύστημα άρχισε με το Active Hosis Active Thermostat, αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα από τα πιο λαμπρά έξυπνα οικιακά οικοσυστήματα. Τα φώτα, τα βύσματα, οι κάμερες και ακόμη και οι αισθητήρες πόρτας αποτελούν μέλη της οικογένειας Hive και η αγορά στο σύστημα κάνει την επέκταση εύκολη.

Η εφαρμογή σάς δίνει τη δυνατότητα να δημιουργείτε διεργασίες και αυτοματισμούς και ολόκληρο το σύστημα παίζει όμορφα με την Alexa και το Google Assistant - αλλά δεν υπάρχει ακόμα υποστήριξη στο HomeKit. Οι περισσότερες συσκευές απαιτούν να λειτουργούν με το Hive Hub, αλλά εάν χρησιμοποιείτε το Amazon Alexa, μπορείτε να προσθέσετε και άλλες μάρκες στο έξυπνο σπίτι σας.
 

IFTTT

Το Alexa, το Nest, το Homekit και το Google Assistant αναβαθμίζουν το παιχνίδι αυτοματισμού στο σπίτι, αλλά το IFTTT είχε σκίσει και έχει κερδίσει αναγνωρησιμότητα στο χώρο εδώ και χρόνια, με τα Applets του (που κάποτε ονομάζονταν IFTTT). Το IFTTT επιτρέπει σε διάφορες πλατφόρμες και gadgets να ενεργοποιούν τις αντιδράσεις μεταξύ τους, κάτι που διαφορετικά δεν θα ήταν εφικτό.

Πολλές από τις καλύτερες εφαρμογές του IFTTT είναι χρήσιμες λύσεις για τους τρόπους χρήσης του κιτ που δεν έχουν αλλάξει αρκετά από την αρχή τους. Ακόμα και οι μεγάλες πλατφόρμες κάνουν χρήση του IFTTT για να καλύψουν μερικά από τα κενά που παρουσιάζουν.



Logitech


Εκτός από τις δικές τους συσκευές στο έξυπνο σπίτι, η Logitech διαθέτει επίσης μερικές συσκευές που ειδικεύονται στο να καταστήσουν την υπόλοιπη τεχνολογία πιο αυτόνομη.


Η Logitech ξεκίνησε με τα τηλεχειριστήρια της Harmony, τα οποία εδώ και χρόνια έχουν «αυτοματοποιήσει» τα σπίτια, αλλά τώρα ο Harmony Hub κάνει την διαφορά. Περισσότερες προσθήκες προστίθενται συνεχώς.


Το καλύτερο μέρος για την πλατφόρμα Harmony είναι ότι μπορεί να συνδέσει όλες τις ψυχαγωγικές και έξυπνες οικιακές συσκευές μαζί. Έτσι, αν θέλετε ποτέ να συνδέσετε το PlayStation 4, το Sonos ή το Netflix και τα βασικά τηλεχειριστήρια με το υπόλοιπο έξυπνο σπίτι σας, μπορείτε να το κάνετε.


Και πάλι, το Hub είναι το πιο σημαντικό κομμάτι για τον έλεγχο του έξυπνου σπιτιού σας. Ο διακόπτης Pop Home μεταπηδά στο εσωτερικό του Wi-Fi του έξυπνου σπιτιού σας και ανιχνεύει συμβατές συσκευές που μπορεί να ελέγξει. Λειτουργεί με μάρκες όπως οι Lifx, Philips Hue, Lutron, Insteon, Samsung SmartThings, Nest και πολλά άλλα. Και φυσικά, όλα λειτουργούν τόσο με τον Alexa όσο και με τον Βοηθό του Google.

Stringify



Stringify


Με περισσότερες συμβολοσειρές από το IFTTT, το Stringify επιτρέπει επιπλέον λειτουργίες και ελευθερίες από τον πιο γνωστό ανταγωνιστή του.


Με το Stringify ρυθμίζετε μία δέσμη ενεργειών από ένα αντικείμενο 'Thing' - την αρχική ενέργεια που το ξεκλειδώνει όλα - και στη συνέχεια αναθέστε τις ενέργειες Thing να ακολουθήσουν μία συγκεκριμένη ροή «Flow”. Αυτές οι ροές μπορούν να περιλαμβάνουν πολλές παραμέτρους για να ενεργοποιήσουν μια ενέργεια ή να ενεργοποιηθούν πολλαπλές ενέργειες. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο εάν θέλετε να στοιχειοθετήσετε μια δέσμη συνδεδεμένων τεχνολογικών πλατφορμών και στη συνέχεια να προσθέσετε επιπλέον διαστάσεις όπως οι χρονικές περίοδοι στο μίγμα.


Yonomi


Αν ψάχνετε για μια one-stop shop εφαρμογή για την αυτοματοποίηση των έξυπνων οικιακών σας ρουτινών με την υπάρχουσα τεχνολογία σας, το Yonomi θα μπορούσε να είναι η λύση. Προσφέρει μια ευρύτερη σειρά ελέγχων από ό, τι παίρνετε με το HomeKit ή την Alexa και έχει περισσότερα ifs από το IFTTT. καθιστώντας τον Yonomi σοβαρό αντίπαλο στον Stringify και πολύ πιο απλό να χρησιμοποιηθεί κατά τη γνώμη μας.


Ουσιαστικά, το Yonomi είναι ένας έξυπνος κεντρικός κόμβος που ζει στο smartphone σας - τόσο το iOS όσο και το Android - όπου μπορείτε να διαχειριστείτε τις έξυπνες οικιακές σας συσκευές, να τους συγχρονίσετε και να συνεργαστείτε παράλληλα.

Σχόλια