Τα καλύτερα έξυπνα οικιακά συστήματα - Google Assistant

Google Assistant 


Google Assistant
Η απάντηση της Google στην Alexa ήρθε με το Home Speakers της Google το 2017 και, όπως και ο ηγέτης της αγοράς Amazon, επεκτείνεται πέρα ​​από τις ενσωματωμένες συσκευές. Υπάρχουν τρία ηχεία Google Home powered by Assistant που πωλούνται τώρα: Regular, Mini και Max, ενώ είδαμε επίσης ηχεία από τρίτους, συμπεριλαμβανομένων των JBL, LG, Sony και Panasonic.

Όπως και η Alexa, υπάρχουν δύο τύποι συσκευών Google Assistant - εκείνοι με τον Assistant built in right και εκείνους που μπορούν να συνδεθούν με αυτό.

Με βάση τον ίδιο το Βοηθό Google θα τον βρείτε ενσωματωμένο στο smartphone Android σας ή το smartwatch σας Android Wear, μπορείτε να ελέγχετε τη μουσική σας, καθώς και να λαμβάνετε νέα και  το καιρό στα ηχεία Home, να ελέγξετε άλλα smart gadgets και συσκευές οικιακής χρήσης, να ρυθμίζουν χρονοδιακόπτες και υπενθυμίσεις και ακόμη να λαμβάνουν κλήσεις. Μπορείτε να συνδέσετε τα ηχεία με ήχο πολλαπλών δωματίων και να ρυθμίσετε έως και έξι διαφορετικούς χρήστες σε ένα σπίτι, για εξατομικευμένα ημερολόγια και μουσικά playlist.

Παρεμπιπτόντως, ένα σημαντικό πλεονέκτημα του Βοηθού Google σε σύγκριση με  την Alexa είναι ότι - αν διαθέτετε τηλέφωνο Android, ο Βοηθός Google είναι βασικά ο προεπιλεγμένος βοηθός σας. Μπορεί να είναι μαζί σας καθ 'όλη τη διάρκεια της ημέρας σας, από το πρωί, όταν ζητάτε μια αναφορά καιρού, καθώς βρίσκεστε έξω και όταν επιστρέψετε στο σπίτι σας. Είναι δυνατό να το κάνετε αυτό με την Alexa, θέτοντάς την ως προεπιλεγμένο βοηθό στο Android και χρησιμοποιώντας το από την εφαρμογή Alexa iOS, αλλά το Google Assistant είναι το προεπιλεγμένο και μπορεί να είναι πιο εύκολο για τους περισσότερους ανθρώπους.

Ο Βοηθός Google έχει ρυθμιστεί στην εφαρμογή Google Home, με χαρακτηριστικά γενικά χωρισμένα σε δύο ομάδες: AI butler και smart home controls.

Μπορείτε να ζητήσετε από τον Βοηθό Google κάθε είδους ερωτήσεις και να ολοκληρώσετε διάφορες εργασίες απλά μιλώντας σε αυτό. Μπορείτε να ρυθμίσετε ένα πρόγραμμα Ημέρας με ενημερώσεις ειδήσεων, καιρού, κυκλοφορίας και ημερολογίου, τις οποίες ο Βοηθός να σας διαβάσει όταν ρωτάτε, για παράδειγμα, "Hey Google, ποιο είναι το πρόγραμμά μου;" και μπορείτε να ζητήσετε πληροφορίες σχετικά με τους χρόνους μετακίνησης , πληροφορίες για τις πτήσεις, προβλέψεις καιρού, επερχόμενες εκδηλώσεις, πληροφορίες για αθλητικές ομάδες, μετατροπές μονάδων, σύντομες μεταφράσεις, καταχωρήσεις σε λεξικό και καλά, απλά παλιά στοιχεία.
Οι Ενέργειες Google στο σπίτι «Google Home Actions» είναι ο τρόπος που μπορεί το Google Assistant να αλληλοεπιδράσει με υπάρχουσες εφαρμογές. Είναι το ισοδύναμο των δεξιοτήτων της Alexa και μπορεί να το κάνει πιο χρήσιμο όταν πρόκειται για αναφορές, παραγωγικότητα και για να γίνουν πράγματα με φωνητικούς ελέγχους.
Ο Βοηθός σας Google είναι επίσης ένας κόμβος ελέγχου για smart home gadgets - μπορείτε να ρυθμίσετε συσκευές πηγαίνοντας στο «Home Control» και επιλέγοντας την μάρκα / συσκευή. Είναι όλα αρκετά απλά και δεν υπάρχει ανάγκη για σκανάρισμα όπως με το HomeKit. Ανάλογα με την τεχνολογία, μπορείτε να κάνετε πράγματα όπως να ενεργοποιείτε και να απενεργοποιείτε τα gadgets, να αλλάζετε ρυθμίσεις και να ρυθμίζετε ρουτίνες.

Σχόλια